EDUCA-COOP
És l’engranatge de l’oferta formativa i activitats que apropa l’Economia Social i el model cooperatiu a l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius de formació professional i universitats així com al seu personal docent.
Aquestes accions es duen a terme en el marc del projecte Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, dins la Xarxa d’Ateneus Cooperatius del Programa Aracoop.
Escolliu l’activitat que vulgueu que fem al vostre institut, de la següent oferta:

VILAESSCOOP · Scape Room Virtual

Nova eina virtual i didàctica que us permetrà apropar l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme a l’alumnat, d’una manera col·laborativa, divertida, dinàmica i amena. El joc es dissenya pensant en oferir-vos una alternativa a les sessions presencials, és un recurs que facilita la interacció a distància, fomenta el treball en grup i presenta una atracció pels joves en ser una proposta creativa, innovadora, actual i lúdica.
Taller aprendre el model d’empresa cooperativa a l’Aula
Es tracta d’un taller presencial introductori al model cooperatiu d’una durada aproximada d’una hora. Aquest es pot complementar, en funció de la demanda i disponibilitat del centre, amb una segona part que consistirà en:
- La visita d’una o vàries cooperatives al centre, relacionades amb el/s cicle/s o estudis que s’imparteixen
- Xerrada sobre “Cooperatives d’Iniciativa social”: aprofundiment en el model de Cooperativa d’Iniciativa Social per a cicles de la família de Serveis a la Comunitat i graus de l’àmbit social
Contacte i informació
Si esteu interessades en aquesta formació escriviu-nos un correu electrònic.
Organització de visites a cooperatives orientades com a sessions de formació
Es tracta de facilitar a l’alumnat poder visitar empreses cooperatives per aprendre in situ el seus models de funcionament societari, la seva organització i la gestió del dia a dia d’una empresa cooperativa.
L’activitat té una durada de quatre hores, que es pot fer en una o dues sessions, alhora que es pot alternar una primera visita de la cooperativa al centre amb una segona part de visita a les instal·lacions de la cooperativa.
Contacte i informació
Si esteu interessades en aquesta formació escriviu-nos un correu electrònic.
Sessions col·lectives i individualitzades dirigides a la creació de cooperatives d’alumnes
L’acció consisteix en l’acompanyament expert a professorat i alumnat per a crear amb els alumnes, una societat cooperativa, formada i gestionada pels propis alumnes, que amb la col·laboració del professorat, que durant com a mínim, un curs escolar, desenvolupi activitats productives i econòmiques, amb l’objectiu de posar a la venda, productes o serveis.
La seva finalitat principal és la de potenciar l’emprenedoria dels alumnes a través de la creació d’una empresa cooperativa, on la participació i la implicació dels alumnes sigui clau, ja que les decisions seran preses per ells mateixos, alhora que hauran de ser responsables de la gestió social i econòmica de la cooperativa i dels resultats de la seva activitat.
Contacte i informació
Si esteu interessades en aquesta formació escriviu-nos un correu electrònic.
Taula de treball de docents i referents en emprenedoria
Objectius
La Taula és reuneix de manera ordinària un cop al trimestre. El període entre reunions s’aprofita per a fer feina interna i avançar les línies de treball per part dels membres que composen la taula.
- Compartir experiències, detectar necessitats, crear sinèrgies i oferir recursos per a la promoció de l’Economia Social i Cooperativa dins els Centres Educatius.
- Recollir propostes per a millorar la oferta de xerrades i recursos que oferim des de l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental.
Destinataris/àries
Equips directius, professorat de les àrees d’Empresa, Comerç, Administració, FOL, responsables d’Emprenedoria del Centre. Principalment de CFGS i Universitats, tot i que també es parlarà de recursos adreçats a ESO i Batxillerat.
Contacte i informació
Si esteu interessades en aquesta formació escriviu-nos un correu electrònic.