QUI SOM

La nostra organització interna i governança és el model sociocràtic: estructura per cercles especialitzats i interconnectats, amb flux bidireccional d’informació entre aquests grups.
L’objectiu principal és el de desenvolupar la coparticipació i corresponsabilitat atorgant poder a la intel·ligència col·lectiva al servei de l’èxit de l’organització i d’aquesta manera treballar més eficientment i podent donar resposta a les necessitats del territori.
Missió
L’Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental som un engranatge que fa circular l’Economia Social i Solidària entre les persones, organitzacions i institucions públiques. Transformem la societat cap a models justos, democràtics i equitatius. La nostra missió l’atravessa projectes que siguin ecològics i que estiguin dins de l’economia feminista, per tal de satisfer les necessitats, drets i inquietuds de les persones. Tot això ho volem fer amb l’empoderament de projectes i organitzacions. Tot això ho fem des de l’empoderament de projectes i organitzacions.
Visió
Ser un ecosistema referent i útil per a la transformació econòmica de la comarca.
Una eina per a l’impuls i creixement de l’Economia Social i Solidària a partir d’una xarxa consistent de projectes i institucions.
Com un engranatge fem moure les idees, i posem les nostres mans perquè els projectes es facin realitat.


Bet Tena
Treballant col·lectivament per canviar el model econòmic on posem les persones al centre i no el capital.

Eudald Griera
Conscienciar i enfortir iniciatives econòmiques transformadores que evidenciïn que una altra economia ja existeix!

Sergi Mestre
Treballo per situar les persones al centre de l’economia i poder gestionar un món laboral que en primer terme tingui les cures.

Berta Pedreño
Col·laborant per prioritzar les dimensions ambientals, socials i humanes de l’economia mitjançant un desenvolupament local.

Simona Cerri
Cooperant per sumar, compartir i aprendre… Aprendre cada dia és un privilegi, valoritzem-ho!

Xavier López
Impulsant llocs de treball dignes i productius, que ajudin a satisfer les necessitats reals de les persones de manera sostenible.

Ana Belén Mesa
Amb una mirada oberta, la cura de les vides i els processos que les interrelacionen caracteritzen el compromís social.

Violeta Palazon
Treballant des de les transformacions quotidianes per un altre món més social, més just, més feminista i més sostenible.

Oscar Villa
Treballo en la co-creació d’una nova economia on el centre siguin les persones, la sostenibilitat i el medi ambient.

Júlia Alsinet
Acompanyant i proporcionant eines podem viure millors experiències en col·lectius/ entitats, comunitats i equips de treball.

Joshua Ruiz
Transformar i crear nous discursos audiovisuals que ens permetin explicar-nos des de i per l’Economia Social i Solidària.

Mar Carrera Vendrell
Acompanyo l’edició de llibres que generen noves narratives per transformar el món injust en què vivim.

Natacha Verissimo
Cooperar emprant la comunicació ètica com a eina transformadora amb una visió social responsable i crítica.

Núria M. Ruiz
Comunicant des d’una perspectiva crítica i transformadora.

David Estop
Treballant per fer la transformació dels nostres entorns i fer-los uns espais plens de vida.

Mar Garcia
Per una lluita comuna transfeminista, anticolonial, pel medi ambient i per l’habitatge.
ENTITATS AGRUPADES
L’Eixida centra els seus esforços en la implantació i reproducció d’un model d’economia i governança alternatiu al capitalisme centrat en l’autogestió i en la intercooperació. La nostra missió és propagar aquest model alternatiu a la nostra comarca i fer de l’Economia Social i Solidària una opció cada vegada més real i palpable. Ho treballem a partir de tres eixos; creixement, una gestoria especialitzada en projectes de l’economia social i solidària, territori, desenvolupament local i comunitat, gestió d’equips i facilitació de processos.
Som una associació sense afany de lucre especialitzada en Comunicació Creativa, Social i Responsable, basada en els valors de cooperació, col·laboració i responsabilitat social.
Ens centrem en donar visibilitat i crear contingut per entitats i projectes mitjançant Plans i campanyes de comunicació, Disseny de pàgines web, Disseny gràfic, Gestió xarxes socials, Gabinet de premsa, etc.
Som un nucli territorial de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya. Al 2016 un grup de projectes i activistes van decidir crear una eina que permetés potenciar i visibilitzar el cooperativisme i l’ESS a la nostra ciutat, i esdevenir una peça clau per a la transformació socioeconòmica a nivell local i nacional. Formem part de l’ACVOCc on, junt amb altres cooperatives i associacions, treballem juntes pel foment, la promoció i l’enfortiment de l’economia social a la nostra comarca.
Som una cooperativa i ens dediquem a la consultoria, l’acompanyament i la formació en suport i desenvolupament d’organitzacions.
Ens enfoquem en metodologies innovadores i contrastades de gestió i governança, per dotar les vostres organitzacions d’eines que impulsen la sostenibilitat econòmica, el valor afegit i la productivitat, la governança i la transformació estratègica. Cultivant valors i natura, el nostre mètode i vocació ens han permès especialitzar-nos en el camp de l’ESS i les pimes.
Som una cooperativa feminista de producció audiovisual formada per un equip especialitzat en la creació de vídeo creatiu, el disseny gràfic, la fotografia professional, el disseny web i la comunicació.
Realitzem projectes en diversos sectors i sumem experiència en l’àmbit cultural, de les arts escèniques, dels feminismes i de l’economia social i solidària sempre des d’una perspectiva transformadora on el centre l’ocupen les persones.
Arqbag, som una cooperativa d’arquitectura, explorem i promovem nous models de relació entre les persones, l’habitabilitat i el territori. Treballem l’arquitectura com un procés obert, des de la gestió transversal dels recursos energètics, ambientals, econòmics i socials.
Ens agrada estimular i fomentar l’intercanvi i transferència de coneixement, la participació i la innovació social a través de la recerca-acció i l’acció comunitària.

El Rodal som una cooperativa de consumidores i usuàries sense afany de lucre, centrades en l’agroecologia i la cultura pagesa. Per resumir-ho diem que som una ecoopbotiga. Un grup de persones que proveníem de grups d’activisme agroecològic i del món associatiu vam decidir fer un salt d’escala i el 2018 vam obrir la botiga per oferir productes agroecològics, de proximitat, a granel i de comerç just a les persones de Sabadell: siguin o no siguin sòcies. Creiem en la sobirania alimentària, el cooperativisme, la xarxa, l’agroecologia i l’activisme.

Volem ser una alternativa real i sostenible al repartiment tradicional, oferint un servei de qualitat i eficient, apostant pel comerç i productors locals i fer-ho amb respecte pel medi ambient i treballant per un canvi real en la mobilitat de la nostra ciutat. Enfortir la xarxa de l’ESS mitjançant projectes d’intercooperació i sent part activa de les iniciatives que es desenvolupen al nostre entorn forma part de la nostra missió.
Som cooperativa sense ànim de lucre i fem prevaldre per davant de tot la feina digna dels nostres treballadors i treballadores així com la inclusió laboral de totes les persones des dels paràmetres d’igualtat, equitat i intercooperació.
La Productora és una cooperativa sense afany de lucre centrada en la dinamització i la difusió cultural a través de les arts visuals i els mitjans audiovisuals.
Oferim serveis creatius a qualsevol entitat cooperativa, empresa o col·lectiu que treballa en el sector cultural o que tingui un retorn social de qualsevol mena (ESS). Paral·lelament produïm projectes a través dels quals tractem d’oferir una visió crítica sobre el món que ens envolta.

L’Ateneu Candela és un centre social autogestionat i de codi obert de Terrassa. El conformen projectes d’economia cooperativa i associativa, col·lectius i entitats socials i persones que habiten l’espai i produeixen cultura en comunitat. És un lloc a la ciutat des d’on es volen conquerir nous drets socials i defensar allò que és comú, punt de trobada d’una xarxa àmplia de persones i centres socials.

Som una editorial independent, cooperativa, formada per tres sòcies de treball associat, el Jordi, l’Aida i la Mar. Practiquem l’ecoedició de llibres de pensament crític i tenim la seu principal a la Floresta (Sant Cugat del Vallès) i una altra a Manlleu (Osona). Amb els nostres llibres, volem contribuir a la la pol·linització social, és a dir, a la difusió d’idees crítiques, a la generació de debat, a l’extensió del coneixement.
FORMEM PART DE LA XAC
La Xarxa d’Ateneus Cooperatius som els 14 Ateneus Cooperatius autogestionats per impulsar l’Economia Social Solidària arreu del territori de manera coordinada.
Entenem l’economia solidària com una eina per al canvi de model socioeconòmic, creiem que només posant la vida al centre i organitzant-nos col·lectivament podrem fer front al capitalisme.