COOPERATIVISME, GÈNERE I CAFÈ
Dimarts 15 de maig, a les 18:30h. Auditori del Casal Pere Quart, Rambla, 69, de Sabadell.
Resum de l’acte:
Les cooperatives del Nord i del Sud lluiten per un model econòmic alternatiu que contempli el benefici social, garanteixi els drets de les persones i del medi ambient i fomenti un model de producció, organització i consum regit per normes ètiques i solidàries. Tanmateix les experiències i problemàtiques del Sud i del Nord estan marcades per diferents realitats i problemàtiques.
Taula Rodona per reflexionar, a partir d’una experiència de cooperativisme rural nicaraguenca, sobre l’impacte -social, econòmic i mediambiental- del cultiu i comercialització del cafè a través el moviment del comerç just, a més d’aprofundir en les experiències en el foment de l’equitat de gènere dins el moviment cooperativista en un entorn rural i marcat per les desigualtats de poder entre homes i dones.
Amb la participació de:
- Exolina Aldana, productora i presidenta de la Cooperativa Multisectorial
- Augusto Cesar Sandino (Matagalpa, Nicaragua)
- Fayrin Enrique Suárez, tècnic agrònom de la Cooperativa Multisectorial Augusto Cesar Sandino
- Antonio Baile, president i fundador de la Cooperativa Alternativa3 de Terrassa , cooperativa elaboradora de productes ecològics de Comerç Just (cacau, cafè), i impulsora del projecte Cafè Ciutat.
- Francesc Vives, coordinador d’ Oxfam Intermón de Sabadell, i membre del Consell de Solidaritat i Cooperació, que ens aportarà la seva experiència amb les botigues de comerç just.
Aquesta és una activitat organitzada per l’ Ateneu Cooperatiu del Vallès Occidental, amb la col·laboració del Consell de Solidaritat i Cooperació i l’ Ajuntament de Sabadell, en el marc del Dia Mundial del Comerç Just.